Lille festival med stor musik!

Her i novembermørket indbyder Snow Mask til en lille festival i Aalborg, under titlen RUNDT OM STRYGERNE. Vi inviterer således indenfor til tre dage med koncerter i strygerinstrumenternes tegn d. 14-16. november 2018 hver aften kl. 20, når vintermørket har indhyllet os i trangen til indendørs hyggestemning.

Onsdag d. 14. november kl. 20 (på Utzon Centeret), kan du høre Valeria  Zorina på violin og Juan Carlos Garvayo på klaver.

Torsdag d. 15. november kl. 20 (i Foredragssalen, Landsbiblioteket: Rendsburggade 2 – indgang fra gågaden) kan du høre Peter Bogaert koncert på violin.

Fredag d. 16. november kl. 20 (i Foredragssalen, Landsbiblioteket, Rendsburggade 2 – indgang fra gågaden) kan du høre Alexandra Hallén på cello.

Programoversigt

Festivalen Rundt om Strygerne præsenterer nogle af verdens dygtigste musikere og komponister i året program.

Onsdag d. 14. november 2018 kl. 20

Violinisten Valeria Zorina er fra Moldova, og dyrker i dag en stor og international karriere. Hun har modtaget adskillige priser for sit spil, der omfatter såvel den klassiske litteratur som helt ny musik fra vor egen tid. Hun optræder både som solist og som part i ensembler. Hun underviser i sit instrument og er i dag professor på konservatoriet i Madrid.

Pianisten Juan Carlos Garvayo er fra Spanien og en af tidens mest efterspurgte pianister. Han har turneret over den halve verden både som solist og som kammermusiker, og har desuden indspillet en række CD’er. Hans interesse for vor egen tids musik har bragt ham I personligt samarbejde med en række kendte komponister.

Program for aftenen:
Alfred Schnittke – Sonata for violin and piano No. I
Galina Ustvolskaya – Sonata for violin and piano
Bára Gísladóttir – Prusssian blue
Anders Nordentoft – Two movements for violin and piano
Armando Rodríguez – Scherzando (Uropførelse)

Torsdag d. 15. november 2018 kl. 20

Violinisten Peter Bogaert er fra Belgien. Han er koncertmester i The Netherlands Symphony Orchestra og gæstekoncertmester i flere hollandske og belgiske orkestre, ligesom han er en alsidigt orienteret dirigent i symfoniske sammenhænge og dertil en flittig komponist. Peter Bogaert har tidligere besøgt Danmark og Aalborg.

Program for aftenen:
Eliott Carter – Statement – Remembering Aaron
Eugène Ysaye – Sonata nr. 2
Salvatore Sciarrino – caprice 1
Louis Aguirre – Toque a Ochosi
Niels Chr. Rasmussen – sich umgeben
Alfred Schnittke – A Paganini

Fredag d. 16. november 2018 kl. 20

Alexandra Hallén er fra Sverige og kendt som en mangesidig kunstner, der optræder både som musiker, performer og komponist. Hendes spil er præget af nysgerrighed og vilje til at gå nye veje, ofte i et tæt samarbejde med tidens komponister.

Program for aftenen:
Simon Løffler – Graduale
Jexper Holmen – Genomgribende, Tungtstruktur-Skabande, Cellosonate (uropførelse)
Brian Ferneyhough – Time and Motion study II
Simon Steen-Andersen – Study for String Instrument #1
Simon Steen-Andersen – Study for String Instrument #2
Giacinto Scelsi – Ave Maria från Three Latin Prayers

Stor tak til vores sponsorer

‘Rundt om strygerne’ støttes af Statens Kunstfond, Aalborg Kommune, Dansk Komponist Forening og en række fonde; Augustinus Fonden, Beckett Fonden, Oticon Fonden og Louis-Hansen Fonden.