Mød Eirik Moland (Norge, 1959)

Allerede fra barnsben blev Eirik indviet i musikkens verden. Indfaldsvinklen blev en accordeon, som han fik i hænderne af sin far. En rig musiceren i de unge år – ikke mindst med baggrund i den norske folkemusik – førte senere til studier i komposition ved Norges Musikhøjskole.

Eirik Moland bor i dag i Danmark. Han er medlem af Dansk Komponist Forening og komponistgruppen Snow Mask Composers Group.

Han har skrevet værker for mangt og meget, for vokal og for vidt forskellige besætninger. Ofte indgår accordeonen som instrument og lejlighedsvist også den elektroakustiske musik.

Tro mod sine rødder, er Eiriks musik præget af folkemusikken og elementer fra rock og jazz. I et mix af den moderne kompositionsmusiks eksperimenter og redskaber, skaber Eirik en meget personlig tone, hvor det fortællende, humoren og de store følelser er på spil. Fra det stilfærdigt smukke til det voldsomme og den rene “galskab”, som Eirik selv udtrykker det.

Eirik Moland har gennem årene modtaget mange bestillinger og har været opført i Danmark, Norge, Østrig, Tyskland, Irland, Frankrig og Slovenien, af bl.a. Bodø Sinfonietta (Norge), Snow Mask Trio (DK), Fleurs de Saison (DK), Wärme-kvartetten (DK), Corona Guitar Kvartet (DK), Passepartout Duo (Italien/USA) samt musikere fra det irske ensemble ”Concorde”.

Lyt til musikstykker, komponeret af Eirik Moland:

Mail: eirikmoland [@] hotmail.com | Tel.: +45 5071 7680