Snow Mask Composers Group

SNOW MASK COMPOSER GROUP er et kollegialt samarbejde mellem syv komponister, med hovedsæde i Nordjylland, men med netværk og samarbejder internationalt. Komponistsammenslutningen har i en årrække markeret sig som et samlingspunkt for ny kompositionsmusik i Nordjylland, med aktiviteter, der gør ny musik og lydkunst tilgængelig også til et publikum, der ikke er vant til at opleve eksperimenterende klanguniverser.

I 2017 har SNOW MASK to forskellige koncertprogrammer på et par af Nordjyllands ypperste og mest profilerede kulturinstitutioner: Et på det nyrestaurerede kunstmuseum KUNSTEN i Aalborg, og et på det nyåbnede Vendsyssel Teater, som er blevet markeret som et af 2016’s mest interessante nye byggerier – i verden!

Her præsenterer SNOW MASK helt ny musik, idet hver koncert indeholder en uropførelse af en SNOW MASK-komponist. Derudover har de fleste koncerter også en uropførelse af en gæstekomponist fra Danmark eller udlandet.

De inviterede solister er højt estimerede kunstnere både i Danmark og internationalt. På denne måde ønsker vi at skabe et markant ind- og udsyn – et blik på kunstmusik og fremførelser af vidt forskellig karakter, men alle med aktualiteten og kvaliteten til fælles.

Gruppen blev dannet i 2009 og består af følgende syv erfarne komponister:

Bendt Astrup, Eirik Moland, Niels Chr. Rasmussen, Louis Aguirre, Filip de Melo, Ivan Olsen og Simon Christensen.

Ved at klikke på komponistens navn eller i menupunktet til højre finder du uddybende beskrivelser af hver enkelt komponist samt udvalgte værker fra deres hånd.

Tak fordi du læser med.

Venlige hilsner,

SNOW MASK COMPOSERS GROUP